Moderatorzy musieli usunąć niektóre posty w tym wątku, które wyraźnie miały na celu sprawianie kłopotów. Byliśmy zaniepokojeni tym, do czego niektórzy się posuwają, używając fałszywych kont, publikując na innym forum obrazy, które szydzą i zniesławiają, w próbie zaszkodzenia reputacji ACS i Vesuvius Evo Leva.
Dave niedawno wezwał do odpowiedzialności byłego członka forum, który teraz współtworzy inne forum. Jeśli sprawdzisz kilka postów w tym wątku, możesz zobaczyć, do czego się posunął, próbując zniszczyć reputację ACS.
Mamy teraz kolejny przypadek i, jak powyżej, zdecydowaliśmy się opublikować szczegóły, ponieważ zostały one podjęte przez tego samego byłego członka forum (patrz poniżej).
W dniu 12 czerwca członek forum Dallah wysłał wiadomość prywatną do moderatorów. Był zaniepokojony tym, że utworzono fałszywe konta (nienazwane) z jedynym zamiarem publikowania tylko komentarzy „pro” na wątku Evo Leva. Moderatorzy sprawdzili, czy spekulacje Dallaha mają jakieś uzasadnienie i doszli do wniosku, że tak nie jest.
W dniu 13 czerwca Dallah opublikował treść swojej wiadomości prywatnej do moderatorów na wątku Evo Leva.
14 godzin temu, Dallah powiedział: https://coffeeforums.co.uk/topic/55415-new-1-group-lever-from-acs-vostok-1-group/?do=findComment&comment=847299
Nie angażując się w, wybaczcie język, ******* mecz w tym wątku, zwróciło mi to uwagę, że wydają się istnieć fałszywe konta po stronie „pro” argumentu. Widziałem co najmniej dwa konta, które zostały utworzone w ciągu ostatnich kilku miesięcy i opublikowały tylko w tym wątku. Wydaje mi się oczywiste, że zostały one utworzone tylko po to, aby pomóc w nakręcaniu szumu wokół tej maszyny, co, gdyby temat był finansowy, doprowadziłoby do poważnych reperkusji. Nie wiem, kto za tym stoi i nie chciałbym spekulować, ale być może warto, aby moderatorzy to zbadali, ponieważ ten wątek wydaje się czasami schodzić z dyskursu w polemikę.
Moderatorzy ukryli powyższy post i natychmiast wysłali wiadomość prywatną do Dallaha z prośbą o bardziej szczegółowe informacje, wymieniając fałszywe konta „pro”. Dallah został poproszony o niepublikowanie żadnych dalszych postów w tej sprawie na otwartym forum, podczas gdy moderatorzy przeprowadzili dalsze kontrole.
Zdecydował się nie szanować wskazówek moderatorów i opublikował następujące zapalne uwagi, zarzucając korupcję i/lub coś poważnie złego.
13 godzin temu, Dallah powiedział: https://coffeeforums.co.uk/topic/55415-new-1-group-lever-from-acs-vostok-1-group/?do=findComment&comment=847303
Gdzie zniknął mój post? Wczoraj wysłałem moderatorom wiadomość prywatną, że w Danii coś jest zgniłe i została zignorowana. Więc opublikowałem treść tej wiadomości prywatnej tutaj, w tym wątku, i natychmiastowe działanie w celu usunięcia mojego postu. Niestety, nie jestem zaskoczony. Nie wiem, co się tu dzieje, ale wiem, że mi się to nie podoba.
Po tym poście wysłał również wiadomość prywatną do moderatorów i podał nazwę jednego konta CFUK jako „dość oczywiste”. Byliśmy pewni, że to prawdziwe konto i poprosiliśmy o pozwolenie członka na sprawdzenie danych osobowych w ACS. Zostało to przyznane. ACS potwierdziło, że dany członek jest prawdziwym klientem i złożył zamówienie.
Jeśli powyższe to za mało, zostało to wykorzystane przez członka innego forum, który skomentował, że CFUK tłumi „PRAWDĘ” i zachęca do fałszywych kont.
CFUK szczyci się tym, że jest bezstronny. Debata i dyskusja to życiodajny składnik forum. Członkowie są mile widziani i zachęcani do dzielenia się swoimi poglądami - zgadzania się i niezgadzania, ale robienia tego uczciwie, z szacunkiem i rozsądnie, zgodnie z
wytycznymi forum.
To nowa maszyna na rynku, której niewielka mniejszość (spoza tego forum) wydaje się stanowczo sprzeciwiać, prawdopodobnie dlatego, że widzi w niej pewnego rodzaju zagrożenie. Nie możemy nic zrobić w sprawie niesmacznego zachowania tej grupy, z wyjątkiem być może rzucenia na to światła, zamiast pozwolić mu gnić w ciemności.